Menu Oenemastate Omrop Fryslân. 29 december 2008 

VOORGERECHT: Omelet "Oenema-fantasie."
 
Klop twee eieren met een 1/2 kopje melk.
Dit zacht bakken in een grote pan; mooi goudgeel en niet te dik.
De omelet afkoelen en daarna insmeren met roomkaas.
Strooi fijn-gesneden bieslook over de kaas en bedek het geheel met dunne
plakjes gerookte zalm.
Rol de omelet daarna stevig op, pak deze in met folie en leg het geheel in de koelkast.
Dien het voorgerecht afgekoeld op, in stukjes gesneden, op een bedje van
veldsla en een dressing naturel.
Serveren met geroosterd brood en roomboter.
Ook lekker als borrelhapje!
 


Menu Oenemastate Omrop Fryslân. 30 december 2008
 
HOOFDGERECHT: Stoofpotje
 
In braadpan bakboter of olijfolie heet laten worden en vleeskruiden toevoegen.
In blokjes gesneden bieflappen aan beide kanten aanbraden.
Voeg een in ringen gesneden ui toe samen met een in plakjes gesneden tomaat.
Het geheel af en toe roeren.
Snij een 1/2 bakje champignons en één teentje fijngesneden knoflook en voeg
dit toe.
Nogmaals roeren en het geheel een uurtje zacht laten doorsudderen, nadat eerst een scheut water is toegevoegd.
Vervolgens voegen we vier gesneden augurkjes toe (zoetzuur) en 1/2e eetlepel zilveruitjes. Na nog een uurtje sudderen en af en toe roeren is het stoofpotje klaar.
Serveren met gekookte aardappelen, liefst droogkokende, vanwege de lekkere jus.
 

 
Menu Oenemastate Omrop Fryslân. 2 januari 2009
 
NAGERECHT: "Verrassing"
 
Twee eetlepels griekse yoghurt en 2 eetlepels magere franse kwark in kom
(niet doorelkaar).
Een plakje kiwi, een paar stukjes mango en stukjes banaan verdelen over
de kwark en de yoghurt. Een toefje slagroom er op, een blaadje mint en een
kers of aardbei tot slot.
Serveren met een beetje likeur.