Menu Oenemastate Omrop Fryslân. 29 december 2008
VOORGERECHT: Omelet "Oenema-fantasie."
Klop twee eieren met een
1/2 kopje melk.
Dit zacht bakken in een
grote pan; mooi goudgeel en niet te dik.
De omelet afkoelen en
daarna insmeren met roomkaas.
Strooi fijn-gesneden
bieslook over de kaas en bedek het geheel met dunne
plakjes gerookte zalm.
Rol de omelet daarna
stevig op, pak deze in met folie en leg het geheel in de koelkast.
Dien het voorgerecht
afgekoeld op, in stukjes gesneden, op een bedje van
veldsla en een dressing naturel.
Serveren met geroosterd
brood en roomboter.
Ook lekker als
borrelhapje!
Menu Oenemastate Omrop Fryslân. 30 december 2008
HOOFDGERECHT:
Stoofpotje
In braadpan bakboter of
olijfolie heet laten worden en vleeskruiden toevoegen.
In blokjes gesneden bieflappen aan beide kanten aanbraden.
Voeg een in ringen
gesneden ui toe samen met een in plakjes gesneden tomaat.
Het geheel af en toe
roeren.
Snij een 1/2 bakje
champignons en één teentje fijngesneden knoflook en voeg
dit toe.
Nogmaals roeren en het
geheel een uurtje zacht laten doorsudderen, nadat eerst een scheut
water is toegevoegd.
Vervolgens voegen we
vier gesneden augurkjes toe (zoetzuur) en 1/2e eetlepel
zilveruitjes. Na nog een uurtje sudderen en af en toe roeren is het
stoofpotje klaar.
Serveren met gekookte
aardappelen, liefst droogkokende, vanwege de lekkere jus.
Menu Oenemastate
Omrop Fryslân. 2 januari 2009
NAGERECHT:
"Verrassing"
Twee eetlepels griekse
yoghurt en 2 eetlepels magere franse kwark in kom
(niet doorelkaar).
Een plakje kiwi, een
paar stukjes mango en stukjes banaan verdelen over
de kwark en de yoghurt. Een toefje slagroom er op, een blaadje mint en een kers of aardbei tot slot.
Serveren met een beetje
likeur.
|